Over mij

STADSMONNIK. STILTELIEFHEBBER. GEVOELSMENS. SPEELS. CREATIEF.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met mindfulness en meditatie, was het meteen Grote Liefde. Dat was in het najaar van 2006. Ik ben sindsdien talloze keren op retraite gegaan om mijn beoefening verder te verdiepen. Om de kunst van het mindful leven nog meer te leren. Het gaat regelrecht tegen de stroom in van druk-druk en snel-snel en vraagt wel wat toewijding.

Ik noem mezelf graag ‘stadsmonnik’: iemand die haar leven wijdt aan mindfulness en meditatie, maar dan te midden van het dagelijks leven. Niet afgezonderd in een klooster, maar met twee voeten in de realiteit. De traditie van Thich Nhat Hanh is hierin mijn belangrijkste inspiratiebron, maar ook andere (boeddhistische) leraren hebben me gevormd, zoals Tara Brach, Jeff Foster en Frank de Waele. Deze rijkdom en wijsheid met anderen delen, is wat ik het allerliefste doe.

Mijn pad heeft me al op verschillende plaatsen gebracht, waar ik nooit zou zijn geraakt als de mindfulness microbe me niet zo sterk gebeten had. Van retraites in Engeland, Nederland en Frankrijk tot zes maanden in Santa Cruz, Californië, om er een opleiding tot mindfulness meditatieleraar te volgen.

Getuigenissen

Leni belichaamt kwetsbaarheid en kracht. Wanneer zij spreekt, kan je alleen luisteren en voelen. Wanneer ze zwijgt is de stilte voelbaar, tastbaar. Ze is krachtig en zacht. Mooi om te zien hoe ze die polariteiten samenbrengt. (Nele, basistraining mindfulness, 2011)

* Leni geeft zeer helder les en heeft een lieve en vriendelijke uitstraling. Ik vind het knap dat ze zichzelf ook kwetsbaar opstelt met eigen getuigenissen. (Catharina, themadag acceptatie, 2018)

* Leni toonde een onvoorwaardelijke liefde en inzet tijdens de meditatie challenge. Wat een steun voor de zoekende mens, en tegelijk ook zo authentiek. Ze belichaamt echt wat ze bedoelt met ont-moeten… (Tia, meditatie challenge, 2021)

Meditatie-ervaring

In 2006 nam ik deel aan mijn eerste mindfulness training, toen als 23-jarige studente. Het was het begin van een lange reis. Ondertussen heb ik van verschillende boeddhistische tradities mogen proeven. De traditie van zen leraar Thich Nhat Hanh heeft me al die jaren het meest beïnvloed. Ik heb vele maanden doorgebracht in Plum Village, zijn klooster in Frankrijk, waaronder een winterretraite van 3 maanden (in 2013-14). Daarnaast volgde ik nog verschillende retraites bij andere leraren, o.a. bij Tara Brach, Jeff Foster, Frits Koster en Frank de Waele.

Meditatie, mindfulness en geweldloze communicatie zijn het waardevolste in mijn leven. Ze zijn heel complementair en versterken elkaar ook. Ik voel me vereerd dit met anderen te kunnen delen. Zo hoop ik bij te dragen aan meer geluk, vrede, wijsheid en liefde in onszelf, de mensen om ons heen en in de wereld.

Naast stilzitten en mediteren, hou ik heel erg van dansen, zingen en muziek maken. Schrijven is ook een van mijn hobby’s en ik publiceer regelmatig iets op mijn blog. Over mindful leven, relaties, triggers, emoties, zelfliefde, … De stilte is in alles een grote inspiratiebron voor mij.

Ik help jou graag om (nog) meer mindful in het leven te staan en verder te groeien in zachtheid en liefde. Dit kan zowel via groepssessies als individueel.

Graag tot ont-moetens! 🙂

Leni