Over mij

STADSMONNIK. STILTELIEFHEBBER. GEVOELSMENS. SPEELS. CREATIEF.

Vroeger was ik heel zoekend. Worstelend met mezelf en met het leven. Hunkerend naar rust, naar innerlijke vrede. Ik dacht dat ik hard mijn best moest doen om dit te kunnen vinden. Het leek zo buiten mijn bereik.

Nu besef ik dat ik alleen maar hoefde te stoppen, stil te worden, en niets te doen. Om in die stilte een liefdevollere relatie aan te gaan met mezelf, mijn innerlijke ervaring en de wereld om me heen. Stilaan leer ik zachter te zijn voor mezelf, mezelf lief te hebben en als kostbaar te zien. Het blijft een proces van vallen en opstaan. Het weer vergeten en het me telkens opnieuw her-inneren…


Mijn zoektocht heeft me al op verschillende plaatsen gebracht, waar ik nooit zou zijn geraakt als de mindfulness-microbe me niet zo sterk gebeten had. Van retraites in Engeland, Nederland en Frankrijk tot zes maanden in Santa Cruz, Californië, om er een opleiding tot mindfulness meditatieleraar te volgen bij niemand minder dan Tara Brach en Jack Kornfield. Life is full of surprises!

Getuigenissen

Leni geeft zeer helder les en heeft een lieve en vriendelijke uitstraling.
Ik vind het knap dat ze zichzelf ook kwetsbaar opstelt met eigen getuigenissen
.
(Catharina, themadag acceptatie, 2018)

* Wat ik heel fijn vind, is dat Leni op een natuurlijke, spontane manier de rust kan creëren die heel essentieel is voor deze sessies.
(Matthieu, themadag acceptatie, 2018)

* Leni is sympathiek, weet waarover ze het heeft, is niet bang te haar eigen zoektocht te tonen, en laat iedereen uitgebreid aan het woord.
(Anoniem, mindfulness basistraining, 2015)

Meditatie-ervaring

In 2006 nam ik deel aan mijn eerste mindfulness training. Ik was toen 23 jaar en het was meteen grote liefde. Daarna heb ik van verschillende boeddhistische tradities mogen proeven. De traditie van zen leraar Thich Nhat Hanh heeft me al die jaren het meest beïnvloed. Ik heb vele maanden doorgebracht in Plum Village, zijn klooster in Frankrijk, waaronder een winterretraite van 3 maanden in 2013. Daarnaast volgde ik nog verschillende retraites, o.a. bij Tara Brach, Jeff Foster, Frits Koster en Frank de Waele.

Meditatie, mindfulness en geweldloze communicatie zijn het waardevolste in mijn leven. Ze zijn heel complementair en versterken elkaar ook. Ik voel me vereerd dit met anderen te kunnen delen. Zo hoop ik bij te dragen aan meer geluk, vrede, wijsheid en liefde in onszelf, de mensen om ons heen en in de wereld.

Naast stilzitten en mediteren, hou ik heel erg van dansen, zingen en muziek maken. Schrijven is ook een van mijn hobby’s en ik publiceer af en toe iets op mijn blog. De stilte is in alles een grote inspiratiebron voor mij.

Van harte welkom op de activiteiten die ik organiseer! Een overzicht vind je hier.
Je kan me ook contacteren voor een individuele sessie: klik hier.

Graag tot ont-moetens! 🙂

Leni