Over mij

STADSMONNIK. STILTELIEFHEBBER. GEVOELSMENS.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met mindfulness en meditatie, was het meteen Grote Liefde. Dat was tijdens een basistraining in 2006 (wow, waar is de tijd?). Ik ben sindsdien talloze keren op retraite gegaan om mijn beoefening verder te verdiepen. Om de kunst van het mindful leven nog meer te integreren.

Ik noem mezelf graag ‘stadsmonnik’: iemand die haar leven wijdt aan mindfulness en meditatie, maar dan te midden van het dagelijks leven. Niet afgezonderd in een klooster, maar met twee voeten in de realiteit.

De traditie van zenleraar Thich Nhat Hanh is hierin mijn belangrijkste inspiratiebron.
Deze rijkdom en wijsheid met anderen delen, is wat ik het allerliefste doe. Op die manier wil ik bijdragen aan meer vrijheid, vrede, liefde en compassie in onszelf en in de wereld.

opleidingen en ervaring

In 2006 nam ik deel aan mijn eerste mindfulness training, toen als 23-jarige studente. Het was het begin van een lange reis. Sindsdien ben ik talloze keren op retraite gegaan, ook voor langere tijd. Naast Thich Nhat Hanh, ben ik erg beïnvloed door (boeddhistische) leraren als Tara Brach, Jeff Foster en Frank de Waele.

In 2011 volgde ik het postgraduaat mindfulness aan de Artveldehogeschool en ben ik begonnen met mindfulness geven voor de organisatie Itam.

In 2017 volgde ik een diepgaande mindfulness vervolgopleiding bij Jack Kornfield en Tara Brach in Californië. Het gaf me zoveel inspiratie dat ik kort nadien mijn eigen organisatie oprichtte, Ont-moeten, en besloot om voltijds voor mijn passie te gaan.

Ik heb vele maanden doorgebracht in Plum Village, het klooster van Thich Nhat Hanh in Frankrijk, waaronder een winterretraite van 3 maanden (in 2013-14). Daarnaast volgde ik nog verschillende andere retraites in binnen- en buitenland, tot op vandaag. Een retraite is voor mij een toevluchtsoord: een plek om te verstillen en te helen, en mijn beoefening verder te verdiepen (een levenslang proces!).

Naast stilzitten en mediteren, hou ik heel erg van dansen, zingen en muziek maken. Schrijven is ook een van mijn hobby’s en ik publiceer regelmatig iets op mijn blog. De stilte is in alles een grote inspiratiebron voor mij.

Ik help jou graag om (nog) meer mindful in het leven te staan en te groeien in zachtheid en liefde. Dit kan zowel via groepssessies als individueel.

Getuigenissen

Leni belichaamt kwetsbaarheid en kracht. Wanneer zij spreekt, kan je alleen luisteren en voelen. Wanneer ze zwijgt is de stilte voelbaar, tastbaar. Ze is krachtig en zacht. Mooi om te zien hoe ze die polariteiten samenbrengt. (Nele, basistraining mindfulness, 2011)

* Leni geeft zeer helder les en heeft een lieve en vriendelijke uitstraling. Ik vind het knap dat ze zichzelf ook kwetsbaar opstelt met eigen getuigenissen. (Catharina, themadag acceptatie, 2018)

* Leni toonde een onvoorwaardelijke liefde en inzet tijdens de meditatie challenge. Wat een steun voor de zoekende mens, en tegelijk ook zo authentiek. Ze belichaamt echt wat ze bedoelt met ont-moeten. (Tia, meditatie challenge, 2021)