Meditatie challenge

Meditatie challenge

De vreugde en valkuilen van het zitten

Geen tijd.

Geen zin.

Te druk.

Te moe.
Er zijn altijd redenen genoeg om niet te mediteren.

Toch merk je dat je er deugd van hebt als je het wel doet. Dat meditatie belangrijk voor je is.

Ik help je graag om je meditatiepraktijk verder te verdiepen en/of van onder het stof te halen!

Daarom daag ik je uit om vijf dagen lang van meditatie een prioriteit te maken en samen met mij op weg te gaan tijdens deze challenge.

 

Waarom deze challenge?

Wellicht herken je je hierin:

✓ Je vindt meditatie heel ontspannend, maar je merkt dat je er in de drukte van alledag te weinig toe komt. Voor je het weet, is de dag om en heb je weeral geen ruimte gevonden om even te zitten, te ademen, te Zijn.

✓ Je vindt het best lastig om jezelf toe te staan om er tijd voor te maken. Om die ruimte voor jezelf te nemen. Om jezelf dat te gunnen.

Je vindt het moeilijk om je niet te laten meeslepen door gedachten en emoties. Je wil graag meer helderheid, maar je gedachten razen maar door.

✓ Je krijgt soms het idee dat je het niet goed doet. Dat je beoefening beter moet. Dat je meer gefocust en meer aanwezig ‘moet’ zijn.

✓ Je mediteert al een tijdje en je beoefening lijkt soms wat vastgeroest of geroutineerd. Je wil graag wat nieuwe inspiratie voor je meditaties.

✓ Je hebt al enige ervaring met mindfulness en weet hoe heilzaam het is, maar je vindt het niet evident om een vaste meditatiepraktijk vol te houden.

Weet dat je hier niet alleen in bent!

Al deze dingen worden ook wel hindernissen of valkuilen van de beoefening genoemd. Iedereen die mediteert, krijgt hier ooit mee te maken. De kunst is om er mindful en bewuster mee om te gaan.

Wat zal je leren?

Ik help jou in deze challenge om meer tijd te maken voor meditatie. Je ontdekt de veel voorkomende valkuilen en leert er anders mee omgaan, zodat ze jouw meditatiepraktijk niet langer in de weg hoeven te zitten.

 

Je krijgt nieuwe inspiratie en inzichten voor je beoefening. Je leert hoe je vrijer kan omgaan met de hindernissen. Twijfels of weerstand houden jou niet langer tegen. Je ontwikkelt meer mildheid en vriendelijkheid voor jezelf. Bovenal ervaar je meer plezier en moeiteloosheid in je meditatiepraktijk.

 

Tijdens deze challenge help ik jou graag om je beoefening verder te verdiepen en beter om te gaan met de valkuilen die je onvermijdelijk tegenkomt. Ik herinner je eraan om tijd te maken om te stoppen, te zitten, om gewoon te kunnen Zijn.

 

Enkele thema’s die we zullen behandelen:

Wat te doen met weerstand en tegenzin?

Het alomtegenwoordige probleem van te weinig tijd

Als mediteren een ‘moeten’ wordt

Wanneer meditatie lastig is: omgaan met onrust of sufheid

De vreugde en moeiteloosheid van het zitten

Wat houdt deze challenge in?

Elke dag begeleid ik jou via een video en bijhorende geleide meditatie. Hierin geef ik je nieuwe inspiratie en inzichten voor je beoefening. We gaan even samen op weg, op jouw tempo.

Je ontvangt:

✓ 5 video’s met inspiratie:

Vijf dagen op rij ontvang je een video in je mailbox van 30 minuten waarin telkens een thema belicht wordt, gevolgd door een geleide meditatie.

✓ 5 geleide meditaties:
Elke video eindigt met een geleide meditatie die aansluit bij het thema. De meditaties duren ongeveer 15 minuten.

Je kan ze ook afzonderlijk beluisteren en downloaden als audiobestand. Je hebt dus toegang tot deze meditaties voor de rest van je leven.

✓ Dagelijkse mailtjes met inspiratie voor je beoefening, om jou te herinneren aan je engagement om te mediteren.

Ik raad je aan om deze reeks op vijf dagen te doorlopen. Zo kan je je beoefening een boost geven en een nieuwe start maken. Maar je kan er ook voor kiezen om er meer tijd voor te nemen en de video’s te spreiden in de tijd.

Deze videoreeks is ooit ontstaan als een Facebook challenge. Nu bied ik het graag permanent aan via mijn website, zodat iedereen er op gelijk welk moment mee aan de slag kan gaan.

De meditaties zijn nu apart te downloaden en kan je dus op elk moment ook offline gebruiken.

Praktisch

WANNEER?

Doorlopend!

Je kan de challenge op gelijk welk moment volgen. Je hebt onbeperkt toegang tot de video’s en meditaties.

Kijk of je je kan engageren om vijf dagen lang aan de slag te gaan met de video’s en bijhorende meditaties. Je hoeft het traject niet per se op 1 week tijd af te ronden, maar idealiter wel binnen de maand.

 

WAAR?

Bij je thuis! (Of waar je ook bent)

Je ontvangt elke dag een mailtje waarin de verborgen YouTube-link staat naar de video en de geleide meditatie.

VOOR WIE?
Voor iedereen die reeds enige meditatie-ervaring heeft, bijvoorbeeld via een 8-weken-training, een app of retraite.
 

HOEVEEL?

Jouw investering voor deze challenge is 49 euro.


Je kan je HIER inschrijven of door op de knop hieronder te klikken.

Ter info: De inschrijving gebeurt in twee stappen!
- Eerst betaal je online via deze website.
- Daarna kan je je aanmelden voor de mailtjes van de challenge.

doe jij ook mee?

Om in te schrijven, klik je op de knop hieronder. Dan kan je eerst online betalen via de website, en daarna ontvang je de link naar het aanmeldingsformulier.
 
Let op: deze challenge is bedoeld voor wie reeds enige ervaring heeft in meditatie of mindfulness. Het is niet geschikt om te leren mediteren.

Deelnemers getuigen

De challenge heeft me wakker geschud dat meditatie een belangrijke plaats in mijn leven inneemt en me heel veel rust geeft, ook al was de beoefening de laatste tijd heel wat verminderd.

 

Ik heb vooral geleerd om bewust tijd te maken om te mediteren en dat het belangrijk is om die tijd voor mezelf vrij te maken. Ik ben mijn dochter nu aan het leren dat als mama aan het mediteren is, ze mama niet mag storen! :)

- Katleen

Leni toonde een onvoorwaardelijke liefde en inzet tijdens de challenge. Wat een steun voor de zoekende en goed bedoelende mens, en tegelijk ook zo authentiek. Ze belichaamt echt wat ze bedoelt met ont-moeten.

- Tia

Ik heb heel veel gehad aan de meditatie challenge. Ik startte met de intentie om 'beter' te worden in het mediteren. Maar dat heb ik doorheen de week wat laten varen, want het werd me duidelijk dat dit eerder in de weg zit dan dat het helpend is.

 

Ik neem ook nog mee om het wat minder serieus te nemen, om er meer ontspannen mee om te gaan én met een glimlach op het gezicht.

Heel verrijkend! Leni haar persoonlijkheid vind ik ook zo zalvend, ik kwam al tot rust alleen al met het luisteren naar haar.

- Lies

Over de begeleiding: Leni Cellini

Toen ik in aanraking kwam met mindfulness en meditatie, ondertussen zo’n 15 jaar geleden, was het meteen Grote Liefde. Inderdaad: met hoofdletter. Ik ben sindsdien talloze keren op retraite gegaan om de beoefening levend te houden en verder te verdiepen. Zo kwam ik terecht in Plum Village, het boeddhistisch klooster van zenleraar Thich Nhat Hanh in Frankrijk. Ik heb er al die jaren veel tijd doorgebracht, waaronder een winterretraite van drie maanden. Van niemand heb ik meer geleerd over de kunst van het leven dan van Thich Nhat Hanh en zijn kloosterlingen.

 

Omdat de beoefening van mindfulness en meditatie me zoveel gebracht heeft, deel ik het graag met anderen. Daarvoor heb ik Ont-moeten opgericht, schrijf ik regelmatig op mijn blog en maak ik zelf filmpjes. Op een milde, humoristische en oprechte manier wil ik mensen aansporen om regelmatig stil te vallen, de blik naar binnen te richten en zichzelf en de wereld met vriendelijkere ogen te leren zien.

F A Q

1) Heb ik wel voldoende meditatie-ervaring?

Je hoeft geen jarenlange meditatiepraktijk te hebben om mee te doen met deze challenge (al mag dat uiteraard wel!). Misschien mediteer je af en toe met een app, of heb je een mindfulness basistraining gevolgd of misschien ooit eens een retraite.

Het belangrijkste is dat meditatie niet helemaal nieuw voor je is en je het graag meer plaats in je leven wil geven.

2) Ik heb geen meditatie-ervaring. Is deze challenge dan iets voor mij?

Neen. De challenge is niet bedoeld als initiatie in mindfulness en meditatie, maar wel verdiepend voor mensen die het al beoefenen of die de draad terug willen oppikken. Er zal bijvoorbeeld worden ingegaan op veel voorkomende struikelblokken die mensen kunnen tegenkomen de beoefening. Als je dus nog nooit gemediteerd hebt, is deze challenge niet geschikt.

3) Ik ben het zo beu om online dingen te volgen. Is dit dan wel iets voor mij?

Ja, hoor. Je kan de video’s ook gewoon beluisteren als je wil. Je hoeft niet per se naar het scherm te kijken hiervoor. Bovendien kan je de meditaties afzonderlijk downloaden als audio-bestand. Die kan je dus offline gebruiken waar en wanneer je dat wenst.

4) Hoeveel tijd moet ik erin steken? Is het combineerbaar met werk en gezin?

Als je denkt dat je het te druk hebt en je hier geen tijd voor kan maken: dat is heel normaal. Er moet al zoveel en je hebt wellicht allerlei borden die je omhoog moet zien te houden. Tijdens de challenge zullen we deze gedachtepatronen (‘ik moet’, ‘ik heb nooit tijd’) bespreken en ontdekken hoe we er vrijer mee kunnen omgaan.

 

En daarbij: niets ‘moet’! Deze reeks is er om jou te ondersteunen op je pad, dus laat het geen extra ‘moeten’ worden op je to do lijst. Ik raad je aan om dagelijks een half uurtje tijd te maken voor de video en bijhorende meditatie. Je zal merken dat zowel je werk als je gezin hier ook baat bij hebben.

 

Kortom: weinig tijd? Geen probleem! Je leert in de challenge om meer tijd te maken voor wat belangrijk is.

doe jij ook mee?

Om in te schrijven, klik je op de knop hieronder. Dan kan je eerst online betalen via de website, en daarna ontvang je de link naar het aanmeldingsformulier.
 
Let op: deze challenge is bedoeld voor wie reeds enige ervaring heeft in meditatie of mindfulness. Het is niet geschikt om te leren mediteren.
Heb je nog vragen of opmerkingen?
Contacteer me gerust via: leni@ont-moeten.be

Heel graag tot ont-moetens!